söndag 7 mars 2010

Paus i skidspåret

För några år sedan... eller för 12 år sedan för att vara exakt - så var vi ett killgäng som lånade en stor bil av en av papporna. Vi drog till Alperna. Det blev en minnesvärd resa där det mesta hände. Och det mesta hände på kvällarna och nätterna. Men vi var uppe tidigt varje morgon. Trötta och bakfulla tog vi sittliftarna upp mot topparna. En baguette med ost & skinka och en cola. Som dödspiloter kastade vi oss ner i branterna och att ingen av oss bröt bena är ett under. Så här efteråt är det ändå den fullkomliga energin som känns starkast.

Vissa nätter sov vi ingenting och varje kväll fyllde vi våra unga kroppar med öl och starksprit. Vi dansade oss svettiga och vi vaknade i olika stugor nästan varje morgon. Herregud. 3 dagar i samma tempo idag och någon fick ringa efter en ambulans.

I helgen har jag satt på mig skidorna igen. Inte samma skidor och inga andra likheter med alpresan när jag var 21 år. Nej nu i helgen följde jag med ett par till deras stuga utanför Gävle. Där har vi åkt skidor på tvären. Ingen hets, bara njutit av solen och det vita landskapet. Druckit varm söt choklad från termos och ätit goda smörgåsar. Suttit framför brasan på kvällen och skrattat, sjungit och spelat charader.

Vi har bastat, ätit gott och druckit vin. Jag har gett dem båda massage och jag har fått känna deras nära värme när vi somnat tillsammans alla tre, utslagna av skidturen, maten och vår gemensamma upphetsning. Jag har fått uppleva när de passionerat älskat med varandra och jag har fått glädjas över att se hur de varsamt byggt upp varandras åtrå och hur de slutligen gett varandra full uppmärksamhet när vågorna kommit.

Jag tror att den friska luften har bidragit. Att få komma iväg. Bort från allt det digitala. Bort från alla måsten. Vara nära naturen.

Hurra för sportlov :-)

A och F! Tack för en underbar helg!

Kram TB

1 kommentarer:

Lionesse sa...

Mmmm.. DET lät betydligt skönare än den första resan! ;-) Kram