onsdag 4 februari 2009

Avbrott för semla o eftertanke

Jo, berättelsen om helgen med nymfer och intellektuella fortsätter - men först ett litet mellanspel. Och ett viktigt sådant.
Idag hoppade jag in i bilen som stod parkerad på Södermalm. 10 minuter sen till ett möte. Snabbt telefonsamtal och sen full fart i Stockholmstrafiken. Om jag hade tänkt och lagt upp mitt liv som den kloka tjej jag precis träffat och ätit årets första semla med... ja då hade jag inte stressat som jag gör ibland. Då hade jag helt enkelt planerat mitt liv bättre.

Lyssna på det här:

"Jo, först planerar jag in allt jag vill göra och sen planerar jag in det jag måste göra för att få råd att göra det jag vill göra".

Förstår ni? Hon vänder på det. Så underbart klokt och vackert. Visst hon menade att hon inte alltid fick råd att göra de resor hon ville göra och att hon ibland fick stryka i planeringen för vad hon ville göra, men ändå! Hon börjar ju i rätt ände, eller hur?

Suck. Själv gör jag därmed helt fel. Jag plottrar in allt jag måste göra och försöker pussla med de små luckor som blir över till det jag vill göra och justerar jag så är det nästan alltid att det jag måste göra får mer plats.

Hon berättade också om sitt jobb. Hon arbetar i hemtjänsten. Hon berättade att hon gått från att vara arg på systemet till att inse att om hon inte gör sitt bästa mot dem hon vårdar - ja, då är det ju ingen idé att ha det jobbet och så ändrade hon inställning. Också så underbart klokt och vackert och väldigt logiskt. Men hur många har förmågan att tänka så?

Jag gav henne 2 tepåsar eftersom jag inte visste vilket te hon tyckte om. Hon konstaterade att det inte spelade någon roll, tog den ena och skojade om att hon då hade kvar den andra. Logiskt? Ja. Sparsamt? Ja, kanske. Men framförallt samma klokhet.

Denna tjej avslutade vår första träff med att säga: "- Jag vill prova". Jag med svarade jag. Vi ska försöka ses snart.

Nu så här 12 timmar efteråt slår det mig. Det är ju det här jag vill göra. Träffa intressanta människor. Lyssna o lära. Få möjlighet att ge det jag kan ge. Njutning. Jag ska se till att planera min tid utifrån det. Sen får jag se vad jag måste göra för att få göra det jag vill göra. Jag har fått ett nytt sätt att tänka.
Tack "lilla kloka flickan"!

Kram TB

2 kommentarer:

Whoopsie sa...

Underbart att träffa nya människor!! Jag är lite av en samlare på upplevelser själv...
Ha det gott!

Bengt sa...

Har du ätit semlan nu?
Jag vill läsa mer om nymfer och intellektuella.