lördag 15 november 2008

En flicka i varje hamn? Del 1 Tiina från Åbo

Häromdagen mötte jag en äldre man som jag känt i flera år och som är berättigad att få sin historia publicerad. Jag litar inte på de traditionella publicisterna p.g.a. ämnet och inser att jag bör göra en insats. Det känns också lite ärofyllt att mannen som upplevt detta faktiskt bett mig om att berätta hans historia.

Mannen, vi kallar honom Göran - är numer bosatt i ett äldreboende i Stockholm där han säger att han trivs utomordentligt. Tidigare år, närmare bestämt från hans 25:e födelsedag och fram till hans 35:e - tillbringade han till sjöss. Han har sett fler länder än de flesta, mött olika kulturer, ätit mat från världens alla hörn och han har om inte i varje hamn så åtminstone mött många kvinnor. Det är hans berättelse om dessa kvinnor som jag så gärna vill ge dig.

För att berättelsen inte ska bli lika lång som Görans liv som sjöman har jag försökt att fånga en del karaktärer ur hans berättelse. Jag inleder med Tiina från Åbo och återkommer med fler av Görans möten med världens kvinnor.


Tiina från Åbo

På Rederiets kontor i Helsingfors fanns en kvinna i 40-årsåldern på besök. Hon var från Åbo och skulle arbeta på kontoret ett par veckor. Under sin Helsingforsvistelse bodde hon i en av rederiets lägenheter med utsikt över Helsingfors hamn.

Göran hade ett par dagar i Helsingfors medan fartyget skulle lastas om för vidare färd mot sydligare länder. Han gick i land och raka vägen till hamnkrogen. Efter ett par öl för mycket började han promenaden tillbaka mot fartyget.

På vägen blev han attackerad av ett par ungdomar. De såg rätt så ofarliga ut, men lät desto mer. Göran kände att han hanterade situationen, men tappade omdömet när en av killarna sa något ofördelaktigt om sjömän i allmänhet och svenska sjömän i synnerhet. Utan att blinka sänkte Göran killen med en stenhård högerkrok. Killen stöp på fläcken och hans kamrater la benen på ryggen. Men när Göran vände sig om för att forsätta mot fartyget så råkade han sätta armbogen i magen på en kvinna som precis passerad förbi. Kvinnan hette Tiina och Göran skämdes enormt över sin klumpighet. Dessutom måste kvinnan ha sett när Göran knockade den unga killen.

Tiina tittade förvånat upp på Göran. Armbågen hade träffat olyckligt och Tiina satt på huk och kippade efter luft. Göran böjde sig ner och bad uppriktigt om ursäkt. Tiinas ögon växlade från förvånade till skrämda och innan Göran hann reagera hade hon placerat sin högklackade skinnstävel mellan Görans ben och med en kraft som fick Göran att se stjärnor.

Hur det från den situationen där både Göran och Tiina fått in varsin träff och båda var "sårade" - kunde bli en oförglömlig natt - är en underbar scenförändring. Det var Tiina som tog initiativet.

"- Förlåt, jag blev rädd", sa hon. "Jag hoppas att jag inte skadat dig allvarligt".

En kort stund av ömsesidigt ursäktande avlöstes av ett snabbt hej då och sen vände sig Göran och Tiina åt varsitt håll. Men båda kom på att de tagit ut fel riktning och när de vände sig om hamnade de i varandras famn.

Göran berättar här att han då insåg att Tiina var en "oerhört vacker" kvinna. Det var också det han fick ur sig och på något sätt fick det Tiina att även se Göran på ett annat sätt än en fumlig sjöman. Tiina tackade ja till Görans invit om en sista drink för kvällen och den intogs på en bar som var i stängningstagen. Efter ytterligare varsin drink förklarade barägaren att du fick det vara nog. Tiina och Göran såg på varandra. Men inget behövdes sägas. Natten var vigd för dem.

De hamnade i rederiets lägenhet, kom fram till att de hade samma arbetsgivare och sen tog Tiina resolut av sig alla sina kläder utom sina sin vita spetsbehå och ett par minimala trosor av samma modell. Göran gjorde likadant och snart stod han helt naken med ett präktigt stånd. Tiina hade vänt honom ryggen och ställt sig mot ett bord med benen brett isär.

"- Slit sönder mina trosor och knulla mig nuuuu".

Tiinas trosor ramlade mot golvet i 2 delar när Göran slet sönder dem med ett kraftigt ryck. Strax därefter hade han placerat sitt ollon rätt och tryckte in hela kuken med en stöt. De fortsatte att älska i takt med Tiinas heta temperament och när morgonen letade sig in mellan persiennerna var Göran helt slut.

Efter en kort insats på fartyget kom Göran tillbaka och hann inte mer än komma innanför dörren förrän Tiina krävde att bli tagen igen. Den här gången gav hon Göran en lång och intensiv avsugning först och sen bad hon att bli slickad. Göran fick hennes safter över hela ansiktet och röda synliga rivsår på ryggen.

Göran och Tiina träffades ett par gånger om året under 7 år. Alltid med samma oerhörda hetta och alltid i rederiets lägenhet nere vid hamnen. Med tiden förstod Göran att Tiina dels var gift och att hon även hade flera älskare än honom. Men det var inte giftermålskänslor Göran hade för Tiina och han kunde inte heller känna någon svartsjuka. Bara ren och skär upphetsning. Att träffa Tiina var som att gå i land på en ö där endast det djuriska härskade.

Skrivet av TB, godkänt av Göran.

0 kommentarer: