söndag 14 september 2008

Söndagen den 14 sept: Andra Chakrat - Svadisthana - din sötma och egna boning


Hoppas du har haft en helg i balans. Kanske har du fått njuta av närhet och beröring med någon du tycker om. Kanske har du kommit fram till att du tycker om dig själv extra mycket. Kärleken till dig själv är en viktig grund, det skapar balans.
När du har ditt andra chackra i balans känner du kreativitet, lust för fortplantning, ansvarsfull i dina relationer och en positivitet.

När du har ditt andra chackra i obalans känner du skuld, gränserna flyter, frigiditet, att dina relationer inte betyder så mycket och problem med könskörtlar, njurar.

I det andra chakrat får vi möjlighet att utveckla och uttrycka vår kreativitet. Sexualitet och fortplantning är vår fysiska kreativitet, och emotionellt ges vi möjligheten att skapa nya vägar.

När vårt andra chakrat är ur balans blir vi i rädda att förlora kontrollen, vi bara följer andras åsikter. Lättja, slöhet, aggressivitet, inga gränser, relationer utan att ta ansvar är några av uttrycken. Vattnet som är andra chakrats element styr andra chakrat och känslorna. Månens påverkan på vattenelementet ses tydligt i drömmar vid fullmåne, lynnighet vid menstruation.
Är ditt andra chakra i balans? Testa dig själv.

Håller du tillbaka dina känslor, eller övermannas du av dem?

Kan du på ett fungerande sätt ge uttryck för dem?

Fastnar du i en känsla som återkommer om och om igen?

Hur ser dina relationer ut?

Kan du stödja och lyfta din partner? Kan du göra det utan att förlora dig själv?

Behöver du känna kontroll i relationer?

Kan du lyfta dig själv, och respektera dig liksom din omgivning?

Det finns mycket att läsa om Chakra. Läs gärna Eva Jonzons inlägg i forumet på Livshandboken.se "Tantra - en väg till andlig utveckling genom att älska"


Hon ger bl. a tips om följande böcker:

Johan Ekenberg, sexcoach, har skrivit en bok som heter "Sex - en motorväg till Gud". Det är en bra grund för att komma in i ett tantriskt tankesätt. Han bygger mycket av sin kunskap på taoistisk sexlära, vilket är liknande, men inte exakt samma sak.

Mantak Chia, taoistisk mästare, har skrivit en bok tillsammans med en läkare, där de för ihop all samlad kunskap från väster- och österlandet. "Vägen till Orgasm" är också en väldigt bra inledande bok som beskriver energiernas väg i kroppen under sexuella övningar.

God kväll!

TB

0 kommentarer: